Thunderbird levelező kliens beállítása

 1. A Thunderbird kliens alapablakában a Postafiókok alatt az Új postafiók létrehozása: szekción belül válassza az E-mail menüt.
 2. A Meglévő email fiók beállítás ablakban állítsa be a következőket:
  • Név: Írja be a saját vagy cége nevét, esetleg annak a személynek a nevét akinek létrehozza, használni fogja az email címet.
  • E-mail: Írja be az email címét
  • Jelszó: Írja be az email címhez tartozó jelszavát
  • Pipálja be a Jelszó megjegyzése négyzetet.

  Ezek után kattintson a Folytatás gombra.

 3. A Thunderbird megpróbálja automatikusan beállítani a bejövő és kimenő levelek szerverét. Az adatok ellenőrzéséhez vegye elő a tájékoztató emailt és ellenőrizze le a levelező szerverre vonatkozó adatokat. A szerver neve lehet node3.sas.hu, de kezdődhet node4-gyel, node5-tel, ... és így tovább. Amennyiben nem egyezik a Thunderbird által javasoltakkal, akkor nyomja meg a Kézi beállítás gombot. Ha egyezik, akkor a Befejezés gombot, s kövesse a 5. pontban foglaltakat.

 4. Miután az adatokat megváltoztatta, hagyja jóvá a Befejezés gombbal.

 5. Ha sikeres a beállítás, akkor a Thunderbird bal oldalán megjelenik az email fiók és alatta a Beérkezett üzenetek, mely egy olvasatlan üzenetet tartalmaz. A középső ablakban pedig látható az ISPConfig üdvözlő üzenetének a fejléce.

 6. Amennyiben már nincs szüksége egy postafiókra és felszeretné szabadítani az általa lefoglalt merevlemezkapacitást, akkor azt egyszerűen törölheti. Ehhez kattintson a felső sorban lévő keresés mellett jobbra található, három vízszintes vonalat tartalmazó ikonra. Válassza az Eszközök/Postafiók beállításai menüt.

 7. A Postafiók beállításai ablakban kattintson az emailfiókjára, majd válassza a Postafiók-műveletek/Postafiók eltávolítása menüpontot.

 8. A Fiók és adatok eltávolítása ablakban pipálja be az Üzenetadatok eltávolítása négyzetet és kattintson az Eltávolítás gombra.

 9. Ezután a rendszer tájékoztat a sikeres postafiók törlésről. Kattintson az OK gombra.

 10. Sikeres törlés esetén minden ablakból törlésre került az emailfiók.