Emailcím létrehozása és beállítása az ISPConfig3 alatt.

 1. Böngészőjének címsorába írja be azt az URL-t, amelyet a tájékoztató levélben megkapott. Ez az alábbiak egyike lehet:
 2. Lépjen be az ISPConfig 3 adminisztrációs felületre a felhasználónevével és jelszavával, amit szintén a tájékoztató levelünkben talál meg.
 3. Válassza az Elérhető Modulok közül az Email-t és kattintson a Go to Email gombra.
 4. Az Email Domain oldalon kattintson az Új domain gombra.
 5. A Mail Domain oldalon
  • a Domain melletti szövegmezőbe írja be azt a domain nevet, amelyet a tárhely megrendelésekor megadott. Amennyiben az adott tárhelyéhez több domain név is tartozik, akkor abból válassza azt, amelyiket végződésként kíván majd használni az emailcímében.
  • a Spamszűrő melletti legördülőlistából válassza a Normal feliratot. Ha szigorúbb vagy megengedőbb szűrést kíván engedélyezni a leendő emailfiókjaira, akkor válasszon a listából annak megfelelően.
  • az Aktív melletti jelölőnégyzet legyen kipipált állapotban.
  • amennyiben mindent kitöltött, nyomja meg a Mentés gombot
 6. A bal oldalon lévő menüpontok közül válassza az Email levelezőláda pontot.

  Ezt követően a Levelező fiók oldalon kattintson a Levelező fiók létrehozása gombra

 7. A Levelezőláda oldalon az alábbi beállításokat eszközölje:
  • Név: Írja be a saját vagy cége nevét, esetleg annak a személynek a nevét akinek létrehozza, használni fogja az emailcímet.
  • Email: Adja meg a @ előtt megjeleníteni kívánt szöveget. Ez lehet az Ön vagy cégének neve, illetve olyan megnevezés, ami utal az emailcím mögötti szolgáltatásra, mint például info, support, kapcsolat.
  • Jelszó: Adjon meg egy jelszót, melyet az emailcímhez fog használni.
  • Repeat Password: Adja meg az előzőleg begépelt jelszót még egyszer.
  • Korlát MB-ban kifejezve: Amennyiben korlátlan (maximum a tárhelyének mérete) nagyságú fiókot szeretne, akkor hagyja 0 értéken. Ha korlátozni szeretné a fiók nagyságát, akkor adjon meg egy tárhely méretét meg nem haladó méretet (például: 1000, ami kb 1gigabyte-os tárhelyet jelent).
  • Spam szűrő: A legördülőlistából válassza a Normal feliratot. Ha szigorúbb vagy megengedőbb szűrést kíván engedélyezni a leendő emailfiókjára, akkor válasszon a listából annak megfelelően.
  • Bejövő engedélyezése: A jelölőnégyzet legyen kipipált állapotban.
  Miután végzett a beállításokkal, nyomjon a Mentés gombra.
 8. Ha követte a lépéseket, akkor Ön most visszakerült a Levelező fiók oldalra és megjelent a létrehozott emailcíme.
 9. Amennyiben már nincs szüksége egy emailcímre és felszeretné szabadítani az általa lefoglalt tárhelykapacitást, akkor azt egyszerűen törölheti. A Levelező fiók oldalon a törölni kívánt emailcím sorának jobb oldalán található piros színű, szemeteskukát ábrázoló gombot nyomja meg, majd hagyja jóvá a törlést.